Chiftele vegetale de naut

Un adevărat festin culinar, iar pe deasupra şi vegetarian este reprezentat pentru noi de chifteluţe de năut, cartofi “prăjiţi” la cuptor şi salată verde.

Simplu, sănătos, extraordinar de gustos!

Ingrediente necesare pentru chifteluţe:

  • 250g năut uscat
  • O legătură mărar
  • O legătură pătrunjel
  • 2 linguri seminţe susan
  • 2 linguri seminţe de chia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă de curry
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2 cepe măricele
  • sare, piper după gust

Mod de preparare:

Năutul uscat se lasă la rehidratat din ziua precedentă. Apoi se fierbe mult, la foc mic, până când, încercând un bob, acesta se poate sfărma uşor cu furculiţa.

Ceapa şi usturoiul curăţate se pun într-un blender mare, iar peste acestea se pune năutul scurs bine.

Semintelede chia se pun la înmuiat în 200 ml apă şi se lasă să se umfle, apoi se adaugă peste restul ingredientelor din blender. Rolul acestor seminţe este de a forma un liant între ingrediente, adică înlocuieşte oul din chiftelele clasice.

În vasul blenderului se adaugă susanul, uleiul de măsline, curry, sarea şi piperul, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt.

Dacă boabele nu sunt fierte suficient, va trebui să mai adăugaţi apă, astfel încât să formaţi o pastă destul de tare, dar totuşi uşor de modelat, ca o cocă.

Dacă doriţi că chifteluţele să iasă mai moi, mai pufoase, puteţi adaugă suplimentar mai mult ulei de măsline, şi renunţaţi la apă. Dar asta le va spori numărul de calorii şi de grăsimi din conţinut.

Din compoziţia astfel formată, luaţi cu o lingură şi formaţi chifteluţe pe care le aşezaţi pe o foaie de copt în tavă.

În cutorul încins la 180 de grade, introduceţi tava timp de aprox 20 minute, până se rumenesc chifteluţele.

Noi am servit acest preparat alături ce cartofi “prăjiţi” la cuptor (reţeta o găsiţi aici) şi salată verde.

Excepţional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *