O altă reţetă minunată de la prietena noastră, Elena Stoica, o reţetă ce efectiv îţi lasă gura apă: chifteluţe aromate cu orez în sos roşu.

Chifteluţe aromate cu orez în sos roşu

Ingrediente:

Pentru orez:

  • 250g orez basmati sau cu bob lung
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roşu
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 morcovi mici sau unul mai mare
  • 2-3 roşii
  • sare, piper
  • şofran

 

Pentru chiftele

  • 250g carne de pui
  • 250g carrne de vită
  • 1 ardei
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • coriandru
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Carnea pentru chiftele se dă prin maşina de tocat, împreună cu ceapa, cartofii, ardeiul şi usturoiul. Se amestecă bine toate,se adaugă pătrunjelul tocat, se condimentează şi se dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute.

Orezul se pune la fiert în apă cu un praf de sare.

Roşiile se scufundă pentru câteva secunde într-o oală cu apă fierbinte, apoi se decojesc şi se toacă foarte mărunt, sau se mărunţesc cu ajutorul unui blender.

Morcovul se dă pe răzătoare, ardeiul se taie foarte fin, ceapa se toacă mărunt, iar usturoiul se pisează.

Legumele se înnăbusesc în puţină apă cu ulei de măsline, timp de vreo 15 min.

Se adaugă apoi orezul fiert şi scurs bine de apă, precum şi condimentele şi se mai lată timp de câteva minute.

Compoziţia pentru chiftele se scoate de la frigider şi opţional se adaugă oul şi pâinea înmuiată. Cele de aici nu conţin aceste ingrediente. Luând cu o lingură, se formează chifteluţele rotunde ce se turtesc bine şi se frig într-o tigaie unsă cu puţin ulei.

Să aveţi poftă!

Şi mulţumim Elena, pentru această reţetă minunată! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *