Chifteluţe de cartof şi dovlecelIngrediente:

  • 4 cartofi
  • 2 dovlecei mici sau unul mai mare
  • ¼ linguriţă nucşoară măcinată
  • o lingură unt de cocos
  • sare, piper după gust
  • jumătate cană seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Cartoful şi dovlecelul se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se scurg bine de apă şi se pasează.

Se adaugă untul de cocos şi condimentele.

Cu ajutorul unei linguri se ia din compoziţia rezultată şi cu mâinile umede se formează biluţe egale. Se tăvălesc bine prin susan, după care se pun pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Se dau la cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute, până se rumenesc uşor, nu foarte tare pentru că susanul devine amărui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *