Chifteluţe de legume cu spanac

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2 linguri de mazăre
  • o ceapă mare
  • o cană de spanac
  • O legătură leuştean proaspăt
  • o lingură ulei de măsline extravirgin
  • o linguriţă busuioc
  • o linguriţă boia de ardei dulce
  • 2 linguri seminţe de chia
  • Un praf de sare
  • Un praf de piper

Mod de preparare:

Spanacul dacă este proaspăt se opăreşte sau se fierbe la aburi puţin, apoi după răcire se toacă mărunt.

Morcovii, păstârnacul şi mazărea se fierb, iar când se răcesc se mărunţesc cu ajutorul robotului de bucătărie. Ceapa şi pătrunjelul se toacă fin.

Se amestecă toate ingredientele împreună cu sarea, piperul, boiaua, oregano şi uleiul. Seminţele de chia se pun într-o ceaşcă mică cu apă, se amestecă iar apoi se lasă până se formează o gelatină. Se răstoarnă peste compoziţia formată şi se amestecă bine.

Din compoziţie se ia cu o lingură şi se modelează turtiţe ce se aşează cu grijă pe o tava de copt tapetată cu hârtie. Se coc la foc mediu până se rumenesc.

Alături de salată verde sunt un adevărat deliciu

Să aveţi poftă!

Chifteluţe de legume cu spanac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *