Am găsit la un moment dat la supermarket, la raionul de alimente uscate, mazăre galbenă. Am luat-o, neştiind atunci ce să şi fac cu ea. Am tot ţinut-o acolo în dulap, ocolind-o de fiecare dată, până într-o zi când am luat punga, am pus boabele în apă lăsand-o la rehidratat peste noapte…nefiind sigură nici acum că ştiu ce pot face. Dar mi-a venit ideea de a încerca nişte chifteluţe la cuptor… Ei bine iată ce mi-a ieşit!

Chifteluţe de mazăre galbenăIngrediente:

  • 500 g mazăre uscată
  • 2 cepe
  • o căpăţână de usturoi
  • 1/2 linguriţă coriandru tocat
  • 1/2 linguriţă chimion pudra
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • sare, piper
  • 2 legături pătrunjel
  • ½ cană ulei
  • opţional 1-2 ouă

Mod de preparare:

Mazărea uscată se lasă la rehidratat peste noapte. A două zi se fierbe mult, până când, încercând un bob, acesta se poate sfărâma uşor cu furculiţa. Apoi se scurge de apă şi se pune într-un blender mare împreună cu uleiul şi 2-3 linguri de apă, din cea în care au fiert, mixând până se formează o pastă fină. Se adaugă ceapa mărunţită, uleiul, usturoiul pisat, toate condimentele şi pătrunjelul tocat şi se amestecă bine.

Dacă doriţi ca chifteluţele să fie legate bine şi să nu se sfărâme deloc, puteţi adaugă şi 2 ouă. Eu însă, prefer un preparat 100% vegetarian.

Rezultatul ar trebui să fie o pastă destul de tare, uşor de modelat ca o cocă. Mai puteţi adaugă puţină apă dacă nu reuşiţi să le modelaţi uşor.

Formaţi biluţe mici şi puneţi-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt, iar apoi daţi-le la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.

Poftă bună la chifteluţe de mazăre galbenă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *