Chifteluţe de peşte în crustă de pesmet

 

Ingrediente:

  • 250g de file de cod
  • 2-3 cartofi (cantitate egală cu cea de peşte)
  • 2-3 căţei de usturoi
  • o ceapă
  • ½ linguriţă coriandru
  • ½ linguriţă  nucşoară
  • un praf de sare de himalaya
  • o lingură seminţe de susan
  • o lingură de ulei
  • o lingură de lapte
  • 1 ou
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Cartofii se curată de coajă, se taie în 4 şi se pun la fiert.

Peştele se spală şi se pune la blender. Se adaugă cartoful fiert, usturoiul pisat şi ceapa.

Se mixează până se formează o pastă omogenă, apoi se adaugă uleiul, susanul, condimentele şi se amestecă bine.

Luând din compoziţia formată, cu mâinile uşor umede formaţi chifteluţe, pe care le daţi prin oul bătut cu o lingură de lapte, iar apoi prin pesmet. Aşezaţi în tigaia Dry Cooker chifteluţele, fără să adăugaţi ulei sau altă grăsime. Le înşiraţi în tigaie, puneţi capacul şi daţi la foc mic. Când s-au rumenit pe una dintre părţi, întorceţi-le cu o spatulă.

Dacă nu aveţi o tigaie de gătit cu recirculare a aerului, puteţi să le puneţi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi să le băgaţi la cuptor folosind ambele surse de încălzire şi cea de jos şi ce a de la partea superioară a cuptorului.

Se servesc cu legume proaspete alături sau cu o saltă verde de sezon.

 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *