Chifteluţe de vită în sos aromat

Ingrediente:
- ½ kg carne de vită tocată
- 1 ou
- 2 cartofi
- 2 cepe
- o linguriţă de coriandru pudră (măcinat)
- o linguriţă chimion pudră (măcinat)
- o linguriţă de curry
- 2 roşii mari foarte coapte
- 2 grăunţi de usturoi
- ½ linguriţă ghimbir ras
- o linguriţă de turmeric
- 3-4 fire de pătrunjel
- Ulei de cocos sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, apoi se pasează şi se adaugă peste carnea tocată de vită. Peste acestea se adaugă ceapa tocată foarte fin, ½ linguriţă de coriandru, ½ linguriţă de chimion, ½ linguriţă de curry, un praf de sare şi un praf de sare şi piper, apoi se amestecă bine. La sfârşit se adaugă oul bătut şi se omogenizează.
Din compoziţia rezultată se ia cu o lingură şi se formează biluţe mici ce se prăjesc în puţin ulei de cocos pe toate părţile.
Intr-o tigaie neaderentă se pun roşiile decojite şi mărunţite, iar peste ele se adaugă usturoiul pisat şi ghimbirul ras. Se lasă să scadă puţin, apoi se adaugă uleiul, pătrunjelul tocat şi condimentele: ½ linguriţă de coriandru, ½ linguriţă de chimion, ½ linguriţă de curry, o linguriţă de turmeric, un praf de sare şi de piper, se amestecă bine şi se adaugă peste el, chiftelele. Se mai lasă preţ de câteva minute să fiarbă aşa, apoi se ia de pe foc.
Se serveşte alături de orez alb simplu.