Chifteluţe din curcan

Ingrediente:
- o jumătate de kilogram carne de curcan, tocată
- 1 ou mare
- 1/4 cană de pesmet
- 1/2 linguriţă praf de usturoi
- 1/2 linguriţă praf de ceapă
- 1/2 linguriță de sare
- 4 bastoane de brânză Cheddar
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare:
- Într-un castron amestecaţi bine carnea de curcan, oul, pesmetul, praful de usturoi, praful de ceapă și sarea.
- Tăiaţi brânza în cuburi
- Folosind ca măsură 1 lingură, luaţi din amestec, aplatizaţi în palmă, puneţi în mijloc un cub de brânză, iar apoi rulaţi carnea, pentru a forma o minge. În cazul în care carnea se lipeşte de mâini, umeziţi ușor mâinile cu apă.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie la foc mediu şi gătiţi perişoarele aproximativ 5 minute.