Chiftelute-din-curcan

Ingrediente:

  • o jumătate de kilogram carne de curcan, tocată
  • 1 ou mare
  • 1/4 cană de pesmet
  • 1/2 linguriţă praf de usturoi
  • 1/2 linguriţă praf de ceapă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 4 bastoane de brânză Cheddar
  • 1 lingură de ulei

 

Mod de preparare:

  1. Într-un castron amestecaţi bine carnea de curcan, oul, pesmetul, praful de usturoi, praful de ceapă și sarea.
  2. Tăiaţi brânza în cuburi
  3. Folosind ca măsură 1 lingură, luaţi din amestec, aplatizaţi în palmă, puneţi în mijloc un cub de brânză, iar apoi rulaţi carnea, pentru a forma o minge. În cazul în care carnea se lipeşte de mâini, umeziţi ușor mâinile cu apă.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie la foc mediu şi gătiţi perişoarele aproximativ 5 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *