Chifteluţe umplute cu ouă de prepeliţă

Ingrediente:
- 15-20 ouă de prepeliţă
- 300 g carne de peşte (de preferat somon sau ton proaspăt)
- 2 linguri de muştar
- sare
- piper
- 2-3 linguri făină albă
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Ouăle se spală, după care se pun deoparte 3-4 ouă pentru umplutură. Restul se fierb şi se lasă să se răcească puţin, după care se curăţă de coajă.
Carnea de peşte se mărunţeşte cu ajutorul robotului de bucătărie, după care se amestecă cu ouăle nefierte, muştarul, sarea, piperul şi se amestecă bine, până se formează o compoziţie omogenă.
Cu o mâna umezită se ia din compozită formată, cât să faci chifteluţă. Se presează în podul palmei şi în mijoc se pune oul. Dacă va alunecă, îl piuteti tăvăli înainte prin puţină făină.
Se formează apoi chifteluta rotundă ce se tăvăleşte prin foarte puţină făină, doar cât să nu mai se lipească de mâini. Se pot face fără făină.
Se pun într-o tigaie dry cooking unsă doar cu puţin ulei, sau într-o tigaie neaderenţă. Se lasă focul mic şi se rostogolesc pe toate părţile să se rumenesca uniform.
Cred că ies la fel de bune coapte la cuptor pe hârtie de copt.
Poftă bună să aveţi!