Ciocolată de casă în două culori

Ingrediente ciocolată neagră:
- 120 g zahăr
- 60 ml apă
- 150 g lapte praf
- 75 g unt
- 25 g cacao
- Esenţă de rom
Ingrediente ciocolată albă:
- 240 g zahăr
- 120 ml apă
- 350 g lapte praf
- 150 g unt
- vanilie
Igrediente pentru decor:
- 100 g nuci
- 100g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru a prepară ciocolată albă, într-o crăticioară cu pereţii groşi se pune apa împreună cu zahărul şi se pune pe foc, amestecând continuu. Se lasă până când se formează un caramel consistent. Se opreşte focul şi se adaugă untul amestecând până se incorporează bine. Se adaugă apoi lapte praf şi vanilia, amestecând încontinuu. Dacă s-au format cocoloaşe, folosiţi mixerul pentru a le sfărma.
Ciocolata se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să se răcească.
Între timp se prepară şi ciocolata neagră, diferenţa fiind în faptul că la aceasta se adaugă cacao la începutul operaţiunii.
Se toarnă şi acest strat de ciocolată, iar pe deasupra se presară nuci prăjite uşor înainte şi fulgi de migdale.
Se lasă să se răcească, iar apoi se taie în pătrate sau ce alte forme preferaţi.
Să aveţi poftă!