Ciorba de perişoare este ciorba copilăriei mele. Nimeni nu o face la fel ca mama mea!

Astăzi am gătit în familie, aşa că am încercat să îi “fur” şi eu reţeta mamei…şi surprinzător a ieşit extraordinar de gustoasă. Mai ales că am fost ajutată de cei doi minunaţi băieţi ai mei :). Tati mi-a spălat şi curăţat legumele, a pregătit carnea şi perişoarele, cel mic a bătut oul, a aşezat perişoarele în farfurie, a tocat legumele. Eu am fost cu asamblatul…şi cu indicaţiile.

Am folosit piept de curcan pentru perişoare, dar nu orice fel de curcan, ci curcan de ţară.

P2090696

Ingrediente:

  • 500g piept de curcan
  • un ou
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac mare
  • 2-3 cepe măricele
  • 1 buc ţelină
  • 2 linguri orez
  • 150g pastă de tomate sau zarzavat pentru ciorbă
  • o lingură ulei de măsline
  • cimbru
  • sare/piper

 

Mod de preparare:

Am spălat bine pieptul de curcan şi l-am pus la fiert separat timp de câteva minute, până a spumat bine. L-am scos, l-am spălat, iar apoi am schimbat apa.

Cărniţa am tocat-o fin cu ajutorul robotului de bucătărie, după care am amestecat-o cu oul bătut şi cu orezul spălat. Cu ajutorul unei linguriţe, tati a făcut perişoare mici.P2080656

Între timp legumele curăţate le-am tăiat în bucăţi mai mici şi le-am pus în tocătorul de legume electric. Cum am spus, a fost sarcina celui mic să taie legumele 🙂

În oală cu apa pusă la fiert am adăugat legumele şi le-am lăsat cam 10 minute, până s-a înmuiat puţin morcovul. Atunci am adăugat şi perişoarele şi un praf de sare. Cui îi place mai acrişoară, poate pune şi puţin borş sau zeamă de varză. Nouă ne place aşa…

Am mai lăsat cam 20 de minute până când legumele au fost bine pătrunse, şi perisoarele la fel.

Am adăugat uleiul şi cimbrul, am mai lăsat la foc mic cu capacul pus timp de câteva minute şi gata ciorbica!

Poftă la ciorbica de perişoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *