Un deliciu de zile mari: ciorbă de fasole cu afumătură. Cui nu îi place acest preparat românesc, alături de o salată de ceapă roşie? Hmmm… mă ling pe degete de poftă!

Iată reţeta Florentinei Vasilescu pentru acest preparat, o reţeta completă şi destul de complexă, ce merită încercată!

Ciorbă de fasole cu afumătură

Ingrediente:

  • 500g fasole
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 bucăţi ţelină
  • 2 bucăţi de păstârnac
  • 4-5 linguri pastă de roşii
  • sare
  • 400g costiţă afumată
  • leuşteau cau cinbru

Mod de preparare

Fasolea se pune la înmuiat de seara, iar a doua zi se fierbe de 2 ori în clocot, schimbând apa după fiecare clocot.

Se adaugă cele 2 cepe tocate mărunt, morcovii tăiaţi cubuleţe, ardeii curăţaţi şi tăiaţi fin, păstârnacul

şi ţelina întregi.

Se adaugă apoi costiţele de porc spălate bine şi date şi ele într-un clocot separat, apoi se adaugă şi o sare, apă suplimentară dacă mai este cazul. Nu este bine să mai pui apă între timp, este indicat să aibă apă de la început că altfel îşi schimbă gustul, dar dacă nu ai apreciat cât trebuie, adaugi apa câte puţină, şi preferabil la temperatura de fierbere din oală.

Când este fiartă fasolea şi costiţa,se scoate ţelina şi păstârnacul, adăugăm pasta de roşii, mai lăsăm să fiarbă 15 minute,apoi adăugăm cimbru sau leuştean şi mai lăsăm încă 8 minute să fiarbă. Şi este gata!

Să o serviţi cu multă plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *