Ciorbă de fasole pentru vară

Ingrediente:

  • 500 g fasole albă boabe
  • 5 roşii
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă tarhon
  • 4 linguri ulei
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Fasolea se lasă la înmuiat de seara, apoi se fierbe în mai multe ape, timp de 40-45 de minute, după care se scurge.

Între timp, roşiile se decojesc, se toacă şi se pun într-un bol. Ardeiul gras se curăţă şi se toacă şi el fin, apoi se pune în alt bol. Morcovul şi albitura se taie cubuleţe mici, şi se pun peste ardei. La fel şi ceapa.

Fasolea se pune din nou la fiert în apă curată, iar peste ea se adaugă legumele mărunţite, mai puţin roşiile.

Când acestea s-au înmuiat se adaugă şi roşiile şi condimentele.

Lăsaţi să fiarbă încă 15 minute, după care adăugaţi uleiul şi pătrunjelul tocat şi stingeţi focul. Lăsaţi să se răcească, după care o puteţi servi simplă, sau fiecare după cum îi place: cu pâine, cu ardei iute, cu smântână.

Poftă bună!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *