Ciorbă de os

Ingrediente:

  • 1kg oase de port
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 1 bucată potrivită de ţelină
  • ½ l sus de roşie
  • 1 ardei gras
  • Pătrunjel
  • Cimbru
  • 750ml zeamă de varză
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Oasele se porţionează şi se fierb minim 60 de minute, până se desface carnea de pe os.

Toate legumele, cu excepţia ardeiului (care se adaugă mai târziu, pentru că fierbe mai uşor şi fiert în exces dă un gust amar ciorbei), se taie cubuleţe sau se mărunţesc cu blenderul. Apoi se adaugă peste oasele de porc fierte. Lăsăm să fiarbă încă aproximativ 20 de minute, până se pătrund bine, apoi se adaugă ardeiul mărunţit, sucul de roşii şi jumătate din zeama de varză. Se condimentează după gust.

Se lasă să fiarbă încă un sfert de ceas, după care se adaugă restul de zeamă de varză şi se completează cu apă. Se lasă să dea în fiert, apoi se opreşte focul şi se adaugă pătrunjelul tocat fin şi cimbru. Se pune capacul şi se lasă să se pătrundă gusturile.

Se serveşte fierbinte, cu sau fără smântână, după gustul fiecăruia.

aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *