Ciorbă de potroace de miel

Ingrediente:

  • Dintr-un miel de aproximativ 5-6 kg, se aleg părţile cu mai puţină carne: coaste, pulpe inferioare, spate, gât, etc
  • Intestinele
  • Stomacul
  • Plămâni
  • Ficat
  • 2 cepe mari
  • 1 pastârnac mare
  • 2 morcovi mari
  • O ţelină mică
  • O ceaşcă orez
  • 1l borş
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ouă
  • 0.5l suc de roşii
  • 1 lingură ulei
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Carnea şi organele se fierbe până când carnea se desprinde de pe oase. Se mărunţesc şi se adaugă în apă în care au fiert. Apoi se adaugă legumele tocate mărunt (nu date prin răzătoare) şi jumătate din cantitatea de borş, sucul de roşii şi condimentele.

Se fierb până când morcovul se pătrunde uşor cu furculiţa.

Se adaugă orezul, se mai lasă să fiarbă încă 10-15 minute.

Se adaugă restul de borş, se lasă să dea un clocot, apoi se opreşte focul. Se drege cu ouăle bătute cu o lingură de apă, verdeaţă tocată şi opţional (dacă mileul este prea slab) o lingură ulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *