Ciorbă rădăuţeană

Ingrediente: 

  • 4-5 morcovi
  • 3-4 cepe
  • 3 ardei graşi
  • 1 piept de pui
  • o găletuşă  de smântână
  • ouă
  • 3-4 căţei usturoi
  • 2 linguri de oţet
  • sare 

Mod de preparare: 

Se toacă morcovii, ceapă şi ardeiul şi opţional se călesc în puţin ulei. Se adaugă apă şi se lasă la fiert timp de aproximativ ¾ oră.

Se adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe şi se lasă la fiert încă 1/2 ora. Într-un bol se pun gălbenuşurile de ou şi se bat împreună cu smântana.

Oala se dă jos de pe foc, iar în bolul cu smântana se adaugă supă fierbinte până când compoziţia formată ajunge aproximativ la aceeaşi temperatură cu supa din oală, după carese răstoarnă totul în oală împreună cu oţetul, sarea şi usturoiul pisat.

20130716_125106

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *