Ciorbică de curcan cu praz

Reţetă recomandată peste vârsta de 8 luni

Ingrediente:

  • o porţie piept curcan
  • un morcov
  • o ţelină mică
  • un ardei roşu
  • un praz
  • 2 linguri suc de roşii
  • pătrunjel
  • o linguriţă ulei măsline

Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert, iar după ce da primul clocot se schimbă apă şi se pune din nou la fiert. Se adăugă legumele tăiate mărunt şi opţional, un vârf de cuţit de sare.
Se lasă să fiarbă carnea şi legumele aproximativ 15-20 de minute, după care se adăugă sucul de roşii (roşia întăreşte celelalte legume şi carnea, de aceea se adaugă mai târziu).
Se mai lasă încă aproximativ 20 de minute. Pentru a verifica dacă s-au fiert ingredientele, se încearcă morcovul cu o furculiţă.
Când totul e gata, se adaugă uleiul şi pătrunjelul, se opreşte focul şi se pune capacul.

 DSCN1417

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *