sâmbătă,decembrie 9, 2023

Reteta recomandata dupa varsta de 7-8 luni

Ingrediente:

  • o portie piept de pui
  • o lingurita orez
  • un ou prepelita (fara albus pana intr-un an)
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o ceapa
  • o bucata telina
  • 2-3 rosii cherry in sos tomat sau proaspete
  • o lingurita de ulei de masline
  • patrunjel

Mod de preparare:

Se spala bine bucatica de pui si se pune la fiert. Dupa primul clocot se scoate carnita, se spala, iar daca este cazul se dezoseaza. Carnita fara os se pune in blender si se toaca marunt. Se adauga orezul spalat bine si se omogenizeaza compozitia. Cu ajutorul unei lingurite se formeaza perisoarele rotunde, care se adauga una cate una in vasul cu apa fiarta.

Legumele spalate bine si se curatate de coaja, se taie in cubulete mici, se dau pe razatoare sau se pot marunti cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga si ele peste perisoare.

Optional se poate pune si un praf de sare (recomandabil dupa varsta de 1-2 ani).

Se lasa la fiert ciorbica pentru aproximativ 20 minute, dupa care se adauga rosiile si uleiul. Se mai lasa la fiert inca aproximativ 10 minute.

Dupa ce se raceste, se adauga patrunjelul. Pentru copii mai mofturosi, patrunjelul se poate adauga imediat ce focul a fost oprit, acoperindu-se cu un capac. Astfel verdeata se inmoaie si va fi mai greu sesizata de cel mic.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *