Ciulama de ciuperci

Ingrediente:

  • 500 g mix de ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri pudră de tapioca (sau făină albă dacă nu aveţi)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se pun la fiert într-o oală, în apă cu un praf de sare. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat şi puţin piper. Într-un castronel se amestecă pudra de tapioca cu 2-3 linguri de zeamă, iar când s-a obţinut o pastă omogenă, se adăugată amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă şi uleiul, se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.

Se serveşte caldă, cu mămăliguţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *