Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 250 g ciuperci champignon
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • o ceapă
  • 3 fire usturoi verde
  • o lingura unt de cocos (sau normal)
  • 2 linguri făină
  • sare,piper

Mod de preparare:

Carnea se spală bine, se curăţă de piele, se taie fâşii şi se pune la fiert, până da primul clocot.

Se schimbă apa, se adaugă ceapa tocată foarte marunt împreună cu ciupercile feliate şi cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă la foc mic până se înmoaie carnea. Atunci se adaugă untul, usturoiul tăiat fin şi smântână. Făina se amestecă cu 2-3 linguri apă şi se adaugă şi ea, folosind dacă este necesar un tel să nu se formeze cocoloaşe.

Se mai fierbe 5-10 minute, amestecând uşor să nu se prindă.

Se condimentează după gust.

Se poate servi cu legume gătite la aburi, gratinate sau cu mămăliguţă. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *