Ciuperca Shiitake
foto: matome.naver.jp

Cultivată încă din vremuri preistorice, ciuperca Shiitake îşi are originea în China, Japonia și Korea. În anul 199 e.n, în Japonia, a fost consemnată prima mențiune referitoare la ciupercile Shiitake.

Între anii 960–1127 e.n sunt consemnate în China primele dovezi scrise ale cultivării ciupercilor Shiitake.

În perioada 1368–1644 e.n, în timpul dinastiei Ming, un fizician a consemnat faptul că această ciupercă nu poate fi folosită doar ca hrană, ci şi în scopuri medicinale, drept remediu pentru diverse afecțiuni.

Cu toate că la noi ciuperca Shiitake este mai puțin cunoscută, după Champignon, este cea mai consumată din lume.

În Asia ciperca este considerată un simbol al longevității și este folosită de milenii în medicina chineză și cea japoneză.

Ciuperca Shiitake este bogată în complexul de vitamina B, precum B1 și B2, dar și vitamina C. De asemenea conţine fibre şi acid folic, vitamina D2, minerale esenţiale precum potasiu, cupru, fosfor, fier şi seleniu care este un puternic antioxidant.

 

Beneficiile consumului de ciuperci Shiitake:

  1. activează sângele.
  2. rol deosebit în tratamentul afecţiunilor maligne.
  3. stimulează sistemul imunitar.
  4. rol în scăderea nivelului de colesterol şi a lipidelor din sînge.
  5. contribuie la tratarea afecţiunilor cardiovasculare.
  6. tratament promițător pentru tromboză sau afecțiuni cardiovasculare.
  7. previne îmbătrânirea prematură.
  8. ajută la scăderea nivelului de colesterol.
  9. ajută la prevenirea atacurilor cardio-vasculare.
  10. combate răceala, gripa și alte atacuri virale.
  11. ajută la combaterea cancerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *