Am găsit la supermarket nişte ciuperci  mari şi frumoase şi pentru că tot suntem în postul Paştelui, am pregătit un preparat 100% vegetarian.

P1130450

Ingrediente:

  • 500g ciuperci
  • 150g tofu în saramură
  • 2 linguriţe sos pesto
  • 4-5 căţei de usturoi
  • o lingură ulei de nucă
  • sare, piper

Mod de preparare:

Am spălat bine ciupercile, fără să le decojesc, şi le-am rupt picioruşele. Pălăriile le-am pus pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Apoi am luat picioruşele de ciuperci, le-am tocat mărunt şi le-am pus într-un bol. Peste ele am pus usturoiul pisat, tofu răzuit, sosul pesto,  uleiul, sarea şi piperul. Am amestecat bine toate ingredientele şi cu o linguriţă am umplut toate ciupercile.

Am introdus tava la cuptor la foc potrivit (aprox 180-200g), lăsându-le până când s-au rumenit.

Se pot servi cu mămăliguţă caldă sau cu salată verde.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *