Ciupercuţe umplute cu legume

Ingrediente:

  • 500G ciuperci
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 linguri mazăre
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 cepe
  • o lingură ulei de măsline
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Păstârnacul, morcovul şi cepele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pun la fiert într-o crăticioară. Se adaugă şi mazărea şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute, până se înmoaie puţin.

Ciupercile se spală şi se decojesc, după care se aşează pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Picioruşele de ciuperci se toacă mărunt şi se pun într-un bol. Se adaugă usturoiul pisat, uleiul, sarea şi piperul. Legumele după ce au fiert puţin, se mărunţesc cu ajutorul robotului de bucătărie şi se pun peste restul de ingrediente.

Se amestecă bine toate ingredientele şi cu o linguriţă se pune din compoziţia obţinută pe pălăriile de ciuperci.

Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, până se rumenesn frumos.

Poftă bună la ciupercuţe umplute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *