Clătite cu porumb şi cremă de brânză cu ghimbir

Ingrediente pentru clătite
- ½ cutie de porumb
- 7-8 măsline negre
- 1 ou
- 3 linguri făină integrală
- ½ poahar lapte
- 3-4 roşii deshidratate
- busuioc proaspăt
- opţional piper/sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 200g brânză telemea
- 150g smântână
- 2 cm dintr-o rădăcină de ghimbir
- 3 fire ceapă verde
Mod de preparare:
Porumbul, măslinele fără sâmburi şi roşiile deshidratate se mărunţesc bine cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă oul bătut şi laptele, iar apoi făina integrală până se obţine consistenţa unei smântâni subţiri. Se condimentează după gust, iar apoi într-o tigaie de Teflon încinsă, fără a o unge în prealabil, se toarnă clătitele cu ajutorul unui polonic. Se lasă să se rumenească şi se întorc pe ambele părţi.
Între timp se pregăteşte umplutura tocând mărunt ceapa, adăugând ghimbirul râs, smântâna şi brânza mărunţită.
Clătitele se pot servi calde umplute cu această cremă.