Ingrediente:

– 3 oua
– 200g linguri de faina
– 100 ml lapte
– 1/2 plic praf de copt
– 1/2 lingurita de zahar
– sare dupa gust
– 120 gr de porumb

Mod de preparare:

Bateti galbenusurile de ou cu faina, praful de copt, lapte, zahar si sare.
In alt castron mixati albusuri de ou cu un varf de cutit de sare. Adaugati albusuri batute spuma peste amestecul de galbenusuri, si incorporati-le cu grija cu o lingura de lemn.

Se incinge o tigaie la foc mediu. Se toarna aluat in tigaia incinsa, formand cercuri 10 cm. Se presara porumb pe fiecare clatita.

Cand marginile par sa se intareasca, intoarceti clatitele. Gatiti clatitele pe cealalta parte pana se rumenesc.

Serviti cu bacon sau branza.

clatite americane

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *