Clătite cu za’atar umplute cu cremă de brânză

După o zi de muncă, mă delectez extraordinar de bine,  pregătind o gustărică bună alături de băieţii mei.
În seara aceasta, am reinventat un preparat  adorat de micuţul ajutor de bucătar şi de tatăl său: clătitele.
În timp ce eu şi cel mic pregăteam aluatul pentru clătite, tati prepară umplutură.
Ingrediente pentru aluat:
–    2 ouă
–    un litru de lapte
–    o lingură de za’atar
–    2 căni de făină integrală

Cele două ouă se bat într-un castronel, iar apoi se adaugă laptele şi se amestecă bine cu ţelul până se formează spumă. Se adaugă za’atar-ul  şi opţional un praf de sare, iar apoi făina în ploaie. Aluatul obţinut  trebuie să aibă consistenţa apropiată de cea a unei smântâni lichide.
Ingrediente pentru umplutură:
– 500g telemea proaspătă desărată
– 150-200g smântână
– 2 fire de ceapă verde
Brânza se mărunţeşte şi se amestecă cu smântâna, iar apoi se adaugă ceapa tocată mărunt.

Cu ajutorul unui polonic se pun clătite mici în tigaia bine încinsă, fără a fi unsă cu ulei. Se coc timp de un minut pe fiecare parte şi se întorc cu ajutorul unei palete.

Clătitele se servesc calde sau reci, umplute cremă de brânză. Noi le-am servit calde…pentru că nu am avut răbdare să le lăsăm să se mai răcească…şi nici nu au mai rămas pentru a le putea încerca şi astfel 🙂

DSCN2032

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *