clatite de orez

În ultimii ani, tot mai multe persoane prezintă intoleranţă la gluten. Totodată există persoane care preferă să aibă o dietă scăzută în carbohidraţi.
Aşadar, cum clătitele sunt preferatele tuturor la micul dejun,  ar fi păcat că cei cu astfel de restricţii să nu le poată savura. Prin urmare, iată o reţetă pentru toţi şi pentru toate. O reţetă mult mai sănătoasă şi pentru cei mici, fiind mai scăzută în grăsimi şi calorii decât clătitele clasice.

Ingrediente:
o    3 ouă de prepeliţă
o    o cană cu lapte de orez
o    2-3 linguri apă minerală sau sifon
o    7 linguri de făină de orez
o    vanilie

Mod de preparare:
Ouăle se bate spumă, iar apoi se adaugă laptele, vanilia şi făina în ploaie, amestecând bine.
Pentru a obţine clătite cât mai pufoase, la sfârşit se adaugă apă minerală şi se amestecă energic cu un tel.
Daca nu aveti o tigaie foarte bune, care  nu lipeşte deloc, tigaia încinsă este ştearsă cu un şerveţel înmuiat în unt de cocos, iar cu ajutorul unui polonic se toarnă clătite subţiri pe toată suprafaţa tigăii.

Se pot servi cu sirop de arţar, cu miere şi nuci sau cu dulceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *