Clătite franţuzeşti cu fructe de pădure

clatite-frantuzesti-cu-fructe-de-padure

Ingrediente:

  • 150gr. afine
  • 150gr. căpșuni înjumătățite
  • 4 linguri de zahăr de ricin
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 linguriţe mălai
  • 70gr. făină simplu
  • 20gr. unt sau margarina
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 2 ouă
  • 3/4 cană lapte degresat
  • ulei de măsline sau de canola
  • opţional 4-6 linguri cremă de vanilie

 

Mod de preparare:

1. Puneţi în cratiţă pe foc fructele de pădure, 3 linguri zahăr, vanilia, esența și 300 ml. apă şi lăsaţi până când se dizolvă zahărul.

2. Amestecaţi mălaiul cu 1 lingură de apă și turnaţi peste amestecul de fructe de pădure.

3. Fierbeţi la foc mic, amestecând constant, timp de 2 minute sau până când sosul se îngroaşă, apoi acoperiţi și îndepărtaţi de la căldură.

4. Într-un castron, amestecaţi făina, restul de zahăr, untul, coaja de lămâie, ouăle și laptele.

5. Încingeţi puţin ulei sau unt în tigaie şi turnaţi din aluat. Gătiţi la foc mediu timp de 2 minute pe fiecare parte.

6. Dacă doriţi, puteţi servi o porţie de clătite franţuzeşti cu fructe de pădure, cu sosul preferat şi o lingură cu cremă de vanilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *