Comunicat de presa

 Asociaţia de Ajutor Caritabil AMURT- România

La initiativa Asociatiei AMURT, care are ca activitate principala sprijinirea tinerilor defavorizati, in cadrul proiectului “Centrul multifunctional de tranzitie pentru persoane aflate in situatii de urgenta si tineri fara adapost cu varste intre 18-26 ani” din Domnesti, sustinut cu fonduri UNITEDWAY ROMANIA, in data de 01 Februarie 2013, a avut loc un workshop destinat tinerilor cu risc de marginalizare, desfasurat cu implicarea si sustinerea Primariei Domnesti, judetul Ilfov.

In cadrul sesiunii au fost prezentate de catre Autoritatea Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), prin cuvantul d-nei Luminita Danes, subiecte precum: atitudini si comportamente adecvate pentru obtinerea unui loc de munca,  dialogul social in domeniul formarii profesionale pentru cresterea gradului de ocupare a fortei de munca, fiind prezentate si aplicarea strategiilor in acest domeniu.

Din partea potentialilor angajatori care dezvolta programe de insertie pe piata muncii a tinerilor cu risc de marginalizare, d-na Ichim Dana, director executiv Asociatia Maia, a vorbit despre derularea proiectelor din sectorul social si cultural, care raspund nevoilor identificate la grupurile dezavantajate, prin solutii si initiative sustenabile, urmarind folosirea instrumentelor creative si artistice in proiectele de educatie.

Pe parcursul sesiunii, la invitatia d-nei Luminita Danes, notiunile introductive privind legislatia muncii si raporturilor de munca, au fost sustinute, prin reprezentantul si cuvantul d-nei Frunza Iuliana de la Autoritatea Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov.

La final, agentii economici (afaceri profit) au discutat despre ce inseamna “candidatul ideal” pentru un post in organizatia pe care o coordoneaza, cuvant sustinut de d-na Raluca Paul reprezentant “Lukico Atelier” si d-na Diana Preda reprezentant DreamStyler Servicii Web & Business Consulting and Development.

Grupul de initiativa – AMURT, AJOFM si Primaria Domnesti – au stabilit un plan de actiune privind colaborarile viitoare care sa faciliteze angajarea tinerilor cu risc de excludere. Targul de joburi din Domnesti, judetul Ilfov, va reprezenta o prima actiune in acest sens.

Ca o extensie a proiectului, AMURT urmareste impreuna cu reprezentatii ANOFM initierea unui proiect privind formarea consilierilor cu atributii de orientare in cariera, care lucreaza in cadrul ONG-urilor, pentru specializarea acestora in   integrarea socio-profesionala a tinerilor.

Grigorescu Mery-Lou

PR&Communication Manager

AMURT-Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *