Concluzie surprinzătoare a unui studiu recent: pentru a scăpa de alergii, nou-născuţii să fie culcaţi pe o piele de animal

Un studiu recent făcut de cercetătorii germani, timp de 16 ani, a concluzionat că dormitul nou-născuţilor, încă din primele zile ale venirii lor pe lume, pe o blană de animal, permite protejarea lor împotriva astmului şi a unor  alergii. Iată argumentele lor.

alergii-nou-nascuti

– După cum s-a observat, un mediu prea steril oferit celor mici după naştere, are exact efectul opus: aceştia se vom îmbolnăvi mai repede şi mai des decât cei care vin în contact normal cu mediul. Motivul este că, nevenind în contact cu microbii sau viruşii, sistemul imunitar al celui mic nu se dezvoltă normal. De la acest principiu au pornit şi cercetătorii germani care au constatat că expunerea nou-născuţilor la mediu microbian oferit de o blană de animal, de-a lungul primelor trei luni de viaţă, îi poate ajuta să reducă riscurile de alergii de-a lungul copilăriei.

– Cercetările precedente au arătat că microbii prezenţi în mediul rural pot proteja împotriva astmului. Pielea unui animal poate fi o adevărată sursă de microbi, care oferă exact mediul similar vieţii la ţară. Pornind de la acest fapt, cercetătorii au vrut să vadă dacă supoziţia lor se adevereşte. Pentru cei care se nasc şi trăiesc numai în mediile aseptice din oraş, aceasta ar putea fi o alternativă.

– Cercetătorii germani au făcut studii pe 2.441 de nou-născuţi sănătoşi. Dintre aceştia 55% au fost culcaţi pe piei de animale în primele trei luni de existenţă. A fost măsurată expunerea microbiană a bebeluşilor, majoritata născuţi în 1998 şi starea lor de sănătate timp de 10 ani. Concluzia a fost că riscul acestora de a dezvolta simpotomele astmului la vârsta de 6 ani, au scăzut de la 79% la 41 %, la vârsta de 10 ani. Aşadar, concluzia acestora este că aseptizarea mediului înconjurător al nou-născuţilor nu este necesară. Dar, înainte de a sfătui mamele să culce copiii pe piei de animale profesioniştii în sănătate doresc să aprofundeze studiile făcute de specialiştii germani.

– Studii ulterioare făcute pe copii crescuţi la ferme s-au concentrat pe alimentaţia proaspătă, calitatea aerului şi în paralel pe copiii crescuţi în oraşe. Concluzia a fost că cei crescuţi la ţară şi expuşi mediului din preajma animalelor sunt mai protejaţi de boli, faţă de ceilalţi.

– Nu uita, că cele mai recente concluzii sunt că nou-născutul trebuie culcat pe spate, fără pernă sau pătură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *