Pe cât de greu este de acceptat broccoli de către copii, pe atât de iubită este conopida. Iar când mai este şi preparată pane…devine un adevărat deliciu pentru cei mici.

Iată secrete Elenei Stoiuca pentru o conopidă cu adevărat reuşită:

Conopidă pane

Ingrediente:

  • O conopidă
  • 2-3 ouă
  • Sare
  • Puper
  • Mălai
  • Ulei

Mod de preparare:

Conopida se deface în buchetele mici şi se pune la fiert la aburi sau în apă puţină cu sare.

După ce s-a înmuiat, însă nu foarte tare încât să se sfărâme, se scurge bine de apă.

Bucheţelele de conopidă fiartă se tăvălesc prin mălai, iar apoi prin oul bătut cu un praf de sare şi piper.

Într-o tigaie încinsă se pune puţin ulei, apoi se adaugă conopida ce se întoarce pe ambele părţi.

Se pune pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei, apoi se servesc calde cu sos preparat din iaurt grecesc şi usturoi.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *