sâmbătă,decembrie 4, 2021

Mulţi copii au avut un debut excelent în lumea fascinantă de la Hollywood, cunoscând celebritatea de la vârste fragede. Pentru unii dintre ei, acest lucru a însemnat începutul sfârşitului timpuriu al carierei. Copleşiţi de atenţia acordată, au căzut în capcana mirajului hollywoodian reuşind de multe ori să-şi pună în primejdie chiar viaţa.

Cu toate că şi-au sacrificat copilăria pentru această meserie, puţini au ajuns să ţină pasul şi să fie celebri şi după vârsta adolescenţei. Cei care au renunţat la actorie, au ales cu totul alte meserii.

Shirley-Temple
foto: telegraph.co.uk

 

Shirley Temple

Shirley-temple-2
foto: disney.wikia.com

Şi-a început cariera de film în 1932, la vârsta de trei. În 1934, a găsit faima internatională în urma rolului din Bright Eyes, un film de lung metraj special conceput pentru talentele ei.

Shirley Temple a fost primul copil din lume care a jucat în filme cu impact internaţional, care au avut un succes răsunător, precum „Curly Top” sau „Poor Little Rich Girl”.

Pentru contribuția sa remarcabilă ca interpret minor în filme, a primit în anul 1935 premiul special al Academiei Juvenile.

Retrasă complet în 1950, la vârsta de 22, din lumina reflectoarelor, a revenit opt ani mai târziu cu două sezoane televizate ale unor adaptări din basme.

În anul 1969 începe cariera diplomatică cu o programare pentru a reprezenta Statele Unite la o sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. În 1988, a publicat autobiografia, Star Child.

Shirley-Temple in
foto: imgarcade.com

Pe lista Institutului American de Film, Shirley Temple, se situează pe locul 18 printre cele mai mari legende de sex feminin din toate timpurile.

 

Danny Lloyd

Danny Lloyd 1
foto: detivkino.ru

Primul și cel mai cunoscut rol al său este Danny Torrance din filmul „The Shinning, rol în care l-a întruchipat pe fiul lui Jack Nicholson.

La vârsta de șase ani a fost ales pentru acest rol datorită capacității sale de a-și menține concentrarea perioade lungi de timp.

daniel-lloyd2
foto: nydailynews.com

În 2007, Lloyd a devenit profesor de biologie la un colegiu din Elizabethtown, Kentucky.

 

Jonathan Lipnicki

Jonathan Lipnicki 1
foto: theonion.com

A cunoscut faima la vârsta de cinci ani în urma rolului din filmul Jerry Maguire. Cu o distribuţie de excepţie, Tom Cruise și Renee Zellweger, premiat cu un Oscar, Jerry Maguire l-a propulsat pe micuţ în rândul celebrităţilor recunoscute la nivel mondial. A continuat să apară în filme precum Stuart Little, Stuart Little 2, Like Mike şi Little Vampire.

Jonathan-Lipnicki. 2jpg
foto: mybs.com

După ce s-a bucurat o perioadă de succesul obţinut, Jonathan Lipnicki a luat decizia de a continua şcoala de stat în orașul său natal şi de a se bucura de viaţă precum un adolescent „normal”. A mai cochetat ocazional cu actoria, însă acum este un practicant pasionat de Jiu-jitsu brazilian.

 

Dylan Tuomy-Wilhoit

Dylan Tuomy-Wilhoit1
foto: fanpop.com

Dylan Wilhoit a jucat rolul lui John Stamos în serialul de succes „Full House”. După încheierea filmărilor, s-a retras din lumina reflectoarelor dorind să ducă o viaţă normală.

Dylan este un vegetarian convins şi nu are planuri să se întoarcă la vechea sa cariera. El a postat pe un cont de socializare următorul mesaj: „Aș prefera să fac lucruri ajutând alți oameni. Oricine altcineva este mai valoros pentru mine decât banii sau faima 🙂 . ”

Dylan Wilhoit 2
foto: perfecte.ro

Acum urmează cursuri pentru a deveni inginer de sunet.

 

Mary-Kate si Ashley Olsen

Mary-Kate si Ashley Olsen 1
foto: la-razon.com

Gemenele au fost distribuite în sitcomul Full House difuzat pe ABC, când aveau doar şase luni. Timp de 12 ani au interpretat rolul lui Michelle Tanner.

Au continuat să apară în diverse seriale şi filme până când, în 2004, chiar de ziua lor, au devenit co-președinți ai Dualstar. Marca Dualstar a fost vândută în mai mult de 3.000 de magazine în Statele Unite și peste 5.300 de magazine din întreaga lume.

Mary-Kate si Ashley Olsen 2
foto: news.com.au

Revista Forbes le-a clasat pe locul 11 ca fiind cele mai bogate femei din divertisment, cu o avere netă estimată la 100 milioane dolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *