Copiii activi, care fac sport, au rezultate mai bune la matematică

foto: menshealth.com

Copiii activi, care fac sport, au rezultate mai bune la matematică
foto: menshealth.com

Potrivit unui recent studiu American publicat de revista Plos ONE şi preluat de adevărul.ro, se pare că sportul îi ajută pe copii să devină mai performanţi la matematică.

Acest lucru este posibil, întrucât activitatea fizică permite dezvoltarea anumitor zone din creier. Aşadar, iată încă un motiv în plus pentru a vă îndruma copiii către sport, pentru că aşa cum arată studiul, cei ce iubesc mişcarea au toate şansele să iubească şi matematica.

Afirmaţia aparţine cercetătorilor de la Universitatea din Illinois, iar potrivit studiului efectuat de aceştia prin monitorizarea a 48 de copii în stare bună de sănătate şi cu vârste cuprinse între 9 şi 10 ani, acei copiii care fac sport în mod consecvent, au capacităţi logice superioare.

Copii au fost supuşi unor teste fizice şi apoi teste de inteligenţă, iar rezultatul a fost că „Copiii care erau mari iubitori ai sportului aveau, bineînţeles, o condiţie fizică mult mai bună decât a colegilor lor care nu făceau mişcare. Concret, sportivii aveau funcţii cardiovasculare şi respiratorii foarte bine dezvoltate. În plus, am constatat că aceşti copii obţineau cele mai bune rezultate la matematică”, a afirmat prof. Laura Chaddock-Heyman, coordonatorul studiului.

Explicaţia constă în faptul că mişcarea dezvoltă corpul şi mintea „Suntem de părere că practicarea unei activităţi fizice în mod organizat şi consecvent are un impact pozitiv asupra dezvoltării conexiunilor nervoase, în special la nivelul lobilor frontal, temporal şi occipital. La vârsta de 9-10 ani, creierul este în plină dezvoltare, iar acum este momentul ideal pentru a-l susţine şi prin mişcare, prin practicarea unui sport, colectiv sau nu”, adaugă cercetătoarea americană.

Este însă binecunoscut faptul că sportul are o influenţă pozitivă extraordinară asupra copiilor noştri.

Iar conform sursei citate, au existat multe alte studii care au dovedit că sportul favorizează procesul de învăţare, ajutându-i pe cei mici să se organizeze mai bine, să fie mai atenţi la cursuri şi bineînţeles, nu în ultimul rând, îi ţine departe de una dinter cele mai importante problem în rândul generaţiilor actuale, obezitatea infantilă.

Aşadar, consideraţi ca prioritate înscrierea copilului la un sport precum: înot, fotbal, atletism, balet sau gimnastică, dansuri, karate sau orice altă formă de mişcare preferă cel mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *