Copiii români sunt cei mai fericiţi copii din lume, însă adulţii sunt printre cei mai trişti

0

Un studiu recent făcut pe 53.000 de copii din 15 ţări, si prezentat de Quartz, arată că cei mai fericiţi copii sunt în România. Ţările participante au fost: Norvegia, Columbia, Israel, Anglia, Spania, Turcia, Algeria, Polonia, Nepal, Korea de Sud, Germania, Africa de Sud, Estonia, Etiopia şi România.

Copii par să nu se bucure de nimic din avuţia materială, conform studiului. Şi asta pentru că întrebaţi fiind dacă au avut acces la lucruri considerate de mulţi normale, cum ar fi: haine bune, calculator, acces la internet, televizor, telefon, music player, cărţi, propria lor cameră, maşină de familie, cei din Norvegia au răspuns afirmativ la toate, în timp ce copii etiopieni au răspuns afirmativ numai la 3.

Copiii români sunt cei mai fericiţi copii din lume, însă adulţii sunt printre cei mai trişti

„Este un mister şi pentru noi de ce copiii din România cu vârstă între 10 şi 12 au ieşit atât de bine comparativ cu toate celelalte ţări”, a spus Jonathan Bradshaw de la University of York, citat de qz.com.

Cu toate acestea, este un mister cum pe măsură ce cresc, raportul actual se modifică dramatic. Spre exemplu, România din deţinătoarea locului 1, ţară cu cei mai fericiţi copii, ajunge tocmai pe locul 12.

„Alte studii asupra unor copii de 13 – 15 ani din România nu au dat rezultate atât de bune. Probabil cu cât românii înaintează în vârstă cu atât devin mai nefericiţi”, a precizat cercetătorul.

Country

Children’s happiness relative rank

Adults’ happiness relative rank

Romania

1

12

Colombia

2

4

Israel

3

6

Algeria

4

9

Turkey

5

11

Norway

6

1

Spain

7

5

Germany

8

3

Estonia

9

10

Ethiopia

10

15

South Africa

11

13

Nepal

12

14

England

13

2

Poland

14

8

South Korea

15

7

 

În cazul sud-coreenilor situaţia este exact opusă. Copii coreeni, în ciuda faptului că au acces la cele mai multe bunuri materiale, par a fi mai nefericiţi decât adulţii.

Această descoperiri recente, întăresc practic cercetările anterioarea, care susţin că mediul academic extrem de competitiv al ţărilor dezvoltate este o povara mult prea mare.

Tot din sursa citata, aflăm că există, de asemenea, o diferenţa notabilă în atitudinea copiilor între ţările bogate şi cele sărace. În ciuda faptului că sunt în general fericiţi, copiii din ţările dezvoltate sunt mai puţin mulţumiţi de corpul lor, de aspectul exterior, dar şi de încrederea în sine.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *