Cornuleţe cu rahat

Ingrediente:

  • 250g unt (untură)
  • 250g iaurt (sau apă minerală pentru o reţetă mai dietetică)
  • 2 linguri zahăr
  • 20g drojdie de bere proaspătă
  • un praf de sare
  • Esenţă de vanilie
  • Făină cât cuprinde
  • 100g zahăr farin

 

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază.

Untul (untură) moale se mixează până devine spumă şi se peste el începe să se adauge făina în ploaie. Se adaugă şi drojdia, amestecând continuu, apoi iaurtul, vanilia, sarea şi se frământă adăugând făină, până se obţine un aluat tare.

Se pune la frigider timp de câteva ore, chiar până a două zi.

Rahatul se taie soldăţei (bucăţi lunguieţe).

Coca de la frigider se întinde într-o foaie subţire ce se taie triunghiuri, iar apoi în mijlocul fiecăruia se aşează o bucată de rahat. Se rulează, iar cornuleţele obţinute se aşează pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180 grade.

Cornuleţele se servesc reci pudrate cu zahăr farin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *