Cornuleţe fragede cu dulceaţă şi nucă

Cornuleţe fragede cu dulceaţă şi nucă

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 100ml ulei (eu am folosit 50 ml unt de cocos)
  • 250 ml apă caldă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri oţet
  • 1 plic drojdie uscată
  • ½ linguriţă sare
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • dulceaţă şi nucă pentru umplutură

Mod de preparare:

Pentru frământat eu am folosit maşina de pâine. Se poate framânta însă şi într-un bol în care se pune făina cernută, iar apoi restul de ingrediente, se amestecă bine şi se frământă bine. Apoi se lasă la dospit aproximativ 30 minute.

Se întinde coca cu sucitorul în două sau mai multe foi subţiri de 0,5 cm grosime şi se taie în triunghiuri la baza cărora se pune puţină dulceaţă amestecată cu nucă, iar apoi se rulează.

Se aşează cornuleţele pe o tavă tapetata cu hârtie de copt şi apoi băgăm tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade şi o lăsăm timp de aproximativ 25-30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *