Cornuleţe umplute cu fructe uscate şi migdale

Ador ca lângă cafeaua de sâmbătă dimineaţa să savurez un biscuit, un cornuleţ sau un fursec  proaspăt făcut în casă, care să completeze gustul minunat al acesteia.

Bineînţeles că intodeauna aleg o variantă care să se potrivească şi gusturilor celui mic, întrucât întotdeauna îmi fură câte unul de pe farfurioară.

Iata o reţetă care îmi place foarte mult, întrucât cornuleţele obţinute nu sunt nici foarte dulci, sunt săţioase, fragede şi foarte gustoase.

Iar în plus, din fructele de aronia şi sâmburii de migdale îmi iau o portie sigură de sănătate.

Ingrediente:

  • o jumătate cană curmale uscate
  • 2 linguri de stafide
  • 2 linguri de fruncte de aronia
  • 2 linguri sâmburi de migdale
  • 300 g făină integrală
  • 125 g unt
  • esenţă de migdale
  • 10 linguri de lapte proaspăt
  • ½ pliculeţ praf de copt sau bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Fructele uscate se pun la înmuiat în apă cu o seară înainte, sau dacă vă grăbiţi foarte tare se pot pune în apă fierbinte pentru o jumătate de oră. Între timp sâmburii de migdale se coc timp de câteva minute la cuptor şi se mărunţesc fin. Fructele uscate împreună cu sâmburii se adaugă în blender şi se mixează până se formează o pastă omogenă.

Într-un lighenaş se toarnă făina, untul moale, laptele, esenţa de migdale şi praful de copt şi se formează o cocă ce se întinde bine într-o foaie subţire de 3 mm. Cu ajutorul unui pahar se decupeză forme în care se pune câte o linguriţă din compoziţia de fructe uscate şi se împăturesc în două.

Tava se întroduce la cuptor pentru 15-20 de minute la temperatură medie şi se lasă până se rumenesc uşor.

DSCN1779

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *