Cornuri cu brânză dulce

Ce poate fi mai bun ca un desert făcut în casă?!  Hmm… parfumul cornuleţelor proaspăt scoase din cuptor… Haideţi să încercămo reţetă de cornuri cu brânză dulce!

Pentru aluat avem nevoie de:
• 500 g făină
• 1 pliculeţ drojdie uscată
• 70 g zahăr
• 260 ml lapte
• 50 g unt
• 1 vârf de cuţit sare
• 1 ou
• 1 linguriţă coajă de lămâie

Pentru umplutură:
• 450 g brânză dulce
• 1 ou
• 10 linguri zahăr brun
• 1 plic zahăr vanilat
• 1 lingură griş
• 1 lingură stafide• 1 ou pentru uns deasupra
• seminţe de floarea soarelui, bostan, susan, mac, muguri de pin
pariziene cu branza dulce

Într-un castron încăpător, se pune făina, facem o gaură în mijloc şi adăugăm: drojdia, zahărul, untul topit, oul, laptele călduţ, sarea şi coaja de lămâie.  Amestecăm uşor, încorporând pe rând şi făina. Frământăm în jur de 20 – 25 minute, până ce aluatul devine elastic. Îl lăsăm la crescut o oră. Apoi îl împărţim în 10 bilute. Fiecare biluta o întindem cu sucitorul înformă dreptunghiulară. Jumătate din dreptunghi îl franjurăm, crestând cu cuţitul 5 fâşii (eu am folosit o rolă specială care dantelează aluatul). Pe partea necrestata punem o lingură de umplutură, apoi rulăm, dandu-le o formă de cornuri. Le punem într-otava tapetată cu hârtie de copt, şi le mai lăsăm la dospit încă 45 de minute. După ce au crescut, le ungem cu ou, presărămseminţe pe ele şi le dăm la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 185 – 190 gr, timp de 20 de minute.

Sunt absolut delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *