Cornuri cu marmeladă

Ingrediente:
•    100 gr unt
•    3 buc. ouă
•    200 ml lapte
•    1 vârf sare
•    3 lingură zahăr
•    50 gr drojdie proaspătă
•    500 gr făină superioară (000)
•    500 gr marmeladă
Mod de preparare:
Untul se amestecă cu zahărul şi se freacă bine până la omogenizare. În alt vas se bat 2 ouă întregi, drojdia fărâmiţată şi sarea. Se amestecă bine cu un tel, să nu se formeze cocoloaşe.

Peste compoziţia de ouă adăugăm amestecul de unt şi zaha şi îl încorporăm bine.

Acum este momentul să punem şi laptele, puţin câte puţin, iar apoi începem să adăugăm făina în ploaie, până obţinem un aluat moale, dar care să nu se lipească de mâini.

Împărţim aluatul în 3-4 părţi aproximativ egale şi le întindem în foi subţiri (2 mm), pe care le tăiem în triunghiuri şi aşezăm umplutura la baza fiecărui triunghi, apoi rulăm de la bază către vârf.

Cornuri cu marmeladă

Aşezăm cornurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi le mai lăsăm să crească 30-45 minute. Apoi le ungem cu ou bătut, presărăm susan şi le dăm la cuptor, la foc potrivit, pentru 10-15 minute. Le scoatem imediat ce s-au rumenit.

Poftă bună la delicioasele cornuri!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *