Cornuri de post cu gemIngrediente:

•    500 g făină
•    250 ml lapte vegetal (eu am folosit de orez astăzi)
•    25 g unt de cocos
•    1 plic drojdie uscată
•    2 linguri apă călduţă pentru drojdie
•    2 linguri zahăr brun
•    Un praf de sare
•    Miere pentru uns
•    Gem de caise/gutui/piersici pentru umplut

Mod de preparare:

Într-un bol, am pus drojdia cu zahărul şi subţiat-o cu 2 linguri de apă călduţă şi am lăsat-o 10 minute.

Am pus în cuva de la maşina de pâine laptele călduţ, untul, zahărul, sarea, făina şi apoi drojdia dizolvată şi am frământat 2 cicluri de câte 15 minute că să devină cât mai pufoase cornurile. Şi le-am lăsat să crească încă o jumătate de ora.

Am scos aluatul pe masă de lucru, şi l-am intis într-o foaie subţire pe care am tăiat-o în pătrate egale.

Am pus câte o linguriţă de gem în mijloc şi am rulat fiecare pătrat formând astfel cornurile. Apoi le-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le-am uns cu puţin unt de cocos. Am introdus tava la cuptorul încins la 175C pentru aprox 15 minute.

Când le-am scos din cuptor, le-am uns cu puţină miere.

Cornuri de post cu gem
Un deliciu şi un răsfăţ maxim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *