sâmbătă,decembrie 4, 2021

Au avut foarte mare succes cornurile cu brânză pe care le-am făcut pentru băieţii mei, aşa că mi-am propus să adaptez reţeta şi pentru un preparat de post, ca să le pot mânca şi eu.

Cornuri de post

Ingrediente:

  • 500g făină
  • un plic drojdie
  • 250g apă
  • 80ml ulei
  • 50g margarină
  • 1 lingură zahăr
  • un praf de sare
  • vanilie
  • susan
  • gem de mere

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu drojdia şi zahărul şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin. Se frământă bine, apoi se adaugă uleiul treptat, continuând frământatul până se obţine un aluat moale.

Se acoperă cu un prosop şi se lasă la dospit 25 minute.

Coca rezultată se porţionează în 6 sau 8 gogoşele care se întind uşor, se ung cu margarină şi se suprapun şi se lasă din nou la dospit.

Fiecare foaie se întinde mai subţire, iar apoi se împarte în 8-10 raze. La baza fiecărei felii se pune gem şi se rulează spre interior obţinând cornurile.

Se pun cornurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă câteva minute. Se pot unge cu puţin ulei pe deasupra (eu nu le-am mai uns), se presară cu susan şi se coc 20-25 minute la temperatura de 180C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *