Îmi amintesc când bunica ne pregătea în zilele reci de toamnă târzie, cornuri calde şi pufoase, umplute cu marmeladă aromată…Mirosul lor îmbietor umplea întreaga casă, iar noi copiii ne strângeam repede lângă gura sobei şi le savuram ascultând poveştile minunate ale bunicului despre cum o cucerise pe bunica sau despre cum petreceau ei când erau tineri.
Astăzi, Crisina Racheru, mi-a amintit despre acele seri magice din copilărie trimiţându-ne reţeta ei de cornuri pufoase cu marmeladă. Abia aştept să le încerc şi eu!

Cornuri pufoase cu marmeladă

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 500g făină
  • 250ml lapte
  • 80ml ulei
  • 50gr unt
  • 1-2 linguriţe zahăr
  • Vanilie

Pentru umplutură

  • marmeladă

Mod de preparare:

Se amestecă făină cu drojdia, apoi se adaugă zahărul şi puţin câte utin laptele călduţ. Se frământă bine, apoi se adaugă uleiul treptat, continuând frământatul până se obţine un aluat moale.

Se acoperă cu un prosop şi se lasă la dospit 25 minute.

Coca rezultată se porţionează în 6 părţi egale care se întind uşor, se ung cu unt şi se suprapun şi se lasă din nou la dospit.

Fiecare foaie se întinde mai subţire, iar apoi se împarte în 8 fâşii, iar la baza fiecăreia se pune o lingură de marmeladă şi se rulează spre interior obţinând cornurile.

Se pun cornurile în tavă tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă la dospit 10 minute.

Se ung apoi cu gălbenuş de ou şi se coc 20-25 minute la temperatura de 180C.

12080804_849761665123079_2113564715_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *