Pentru că tot este sezonul prunelor şi al minunatelor gemuri de prune, pentru astăzi va propun un delicios preparat: cornuri pufoase umplute cu gem de prune.

Minunata reţetă aparţine prietenei noastre Florentina Vasilescu,căreia îi mulţumim pentru această minunată idee.

Cornuri pufoase umplute cu gem de prune

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 40 g drojdie
  • 4 ouă
  • 200 g de zahăr
  • coajă rasă de la o lămâie şi o portocală
  • 2 fiole de esenţă de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 100 g de smântână
  • 100ml ulei
  • faina cat cuprinde
  • o linguriţă de sare

Pentru umplutură:

  • Un borcan gem de prune neindulcit

Mod de preparare:

Se pune făină într-un vas mai mare, se face o gaură în mijloc şi se adaugă drojdia amestecată cu 3 linguri de zahăr şi 50 ml lapte. Se lasă 5-10 minute să crească, se adaugă apoi coaja rasă de lămâie şi portocală.

Cele 4 ouă se bat bine şi se amestecă cu 200g de zahăr şi laptele călduţ, până se topeşte zahărul. Se adaugă peste maia împreună cu smântâna şi vanilia şi se frământă bine până se încorporează toate.

Treptat, se adaugă ¾ din cantitatea de ulei şi se frământă încontinuu, apoi se lasă 20 de minute să se odihnească.

Frământăm şi a două oară cu restul de ulei şi se mai lasă 20 de minute.

După ce a crescut, se pune ulei pe masă de lucru, se taie în părţi de câte 600g şi se împarte bucată de 600g de aluat în 10 buctii ce se fac mingiuţe cu dosul palmei.

Se întind bine, se taie în triunghiuri potrivite, iar în mijloc se pune o lingură de gem. Se rulează cu grijă, apoi se aşează pe o tavă tapetată cu foaie de copt sau unsă cu puţin ulei.

Cornuri pufoase umplute cu gem de prune

Deasupra le ungem cu pensula cu 2 gălbenuşuri, 4 linguri de lapte şi o lingură de ulei amestecate bine.

Le lăsăm la dospit 5 minute până se încinge cuptorul la 175 de grade şi apoi la cuptor până se rumenesc frumos.

aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *