Ingrediente pentru cosulete:

  • 100g unt
  • 1 lingura smantana min 20%
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de tare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 mere
  • 4 -5 linguri smantana
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare  :

Aluatul pentru cosulete il facem din ingredientele de mai sus si-l dam la rece pentru 1/2 de ora. Dupa ce se scoate de la frigider, aluatul se intinde in foaie subtire, se tapeteaza formele speciale metalice sau de silicon si se taie cu grija marginile. Apoi se introduc lacuptorul incins la 200 de grade pentru 15-20 min, dupa care se scot si se lasa sa e raceasca.

Pentru umplutura, spalam, curatam si dam prin razatoare legumele si merele. Amestecam legumele cu smantana, asezonam cu sare si piper, apoi amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Aranjam salata in cosulete si decoram cu marar tocat.


cosulete umplute

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *