Când alegi covoraşul de joacă trebuie să te gândeşti la siguranţa, confortul şi varietatea lui. Acest obiect îl va ajuta pe cel mic să-şi dezvolte simţurile.

Covoraşul de joacă 1

Este bun pentru odihnă sau pentru dezvoltarea simţurilor celui mic. Îl va aprecia încă din primele săptămâni, mai ales dacă este foarte colorat. Orice obiect de joacă pentru cei mici trebuie să aibă înscripţionat pe el menţiunea: „conform cu normele de securitate”. Este important ca cel mic să nu poată detaşa obiectele, fiindcă există pericolul de înghiţire.

Pe covoraş există şi indicaţii privind vârsta minimă de la care poate fi utilizat. Bebe stă comod pe spate şi poate privi lumea din jur. De la 6-8 luni cel mic va începe să se intereseze de tot ce îi poate oferi covoraşul său.

 

Cel mai important este confortul

Fiind un covor, trebuie să fie suficient de gros pentru a fi confortabil şi a-l izola de podea. Există şi covoraşe gonflabile. Sunt ca nişte mici piscine acoperite de o ţesătură moale, cu margini laterale care delimitează covoraşul şi îl pot ajuta pe bebe să stea şi în şezut, mai târziu.

E preferabil ca jucăriile să fie din bumbac, pentru a evita alergiile. Asta dacă nu eşti adepta covoraşului din spumă. Acesta e format din bucăţele de burete special, colorat divers. Covoraşul poate avea şi mânere pentru a fi transportat prin casă.

 

Cam ce ar trebui să aibă?

  • obiecte atârnate care pot fi manipulate de bebe.
  • ţesături colorate şi jucării care fac zgomot
  • o oglindă în care bebe să-şi vadă faţa (evident nu din sticlă)
  • una sau mai multe zornăitoare
  • un inel pentru dinţi

Covoraşul de joacă 2

Cum să îl alegi

Trebuie să fie lavabil. Dacă partea de jos e din PVC este şi mai bine. Astfel eventualele regurgitări ale lui bebe, frecvente când e mic, nu vor păta mocheta. Dacă covorul de joacă e din ţesătură e şi mai bine, fiindcă se poate spăla la 60 de grade, pentru a distruge bacteriile. Cele din spumă sau plastic se spală cu un burete.

Covoraşele gonflabile au avantajul că pot fi transportate cu uşurinţă odată desumflate.

Pentru perioadele de vară există şi covoraşe de joacă cu plasă antiţânţari sau prelate care îl apără de soare pe cel mic.

Preţul acestora variază între câteva zeci şi sute de lei, în funcţie de materiale şi dotare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *