Covrigi de casă cu mac şi susan

Cui nu îi plac covrigii? Este cea mai la îndemână gustare, iar când sunt calzi, sunt şi atât de gustoşi! Totuşi, marea majoritate conţin tot felul de aditivi şi sunt păstraţi luni de zile congelaţi. Aşadar ce poate fi mai bun decât ceva făcut de mâna noastră, în care ştim exact ce ingrediente punem.
Iată o reţeta extrem de simplă oferită de Iuliana Dinu, de covrigi fragezi făcuţi în casă.
- 500g făină
- 1 plic drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 150g unt topit
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- Mac,susan
- 300ml apă caldă
Mod de preparare:
Punem drojdia cu zahărul în apă şi lăsăm 5 minute.
Cernem bine făină şi începem să frământăm adăugând prima dată drojdia, apoi untul topit şi la final sarea. Frământăm aluatul cca 5-6 minute, după care punem aluatul la crescut.
Punem o cratiţa cu apă pe foc.
Ungem masă de lucru cu ulei, luăm din aluat şi modelăm pe masă fâşii subţiri. Le dăm apoi forma covrigilor.
Când i-am terminat de modelat,adăugăm bicarbonatul de sodiu în apă şi punem covrigi pentru 20-30 de secunde, apoi îi scoatem şi îi aşezăm pe grătarul cuptorului.
Presăram sare, mac sau susan.
Îi punem la cuptor până devin aurii (aprox 15-20 minute)
Poftă bună!