P2191097

Ingrediente:

  • 350g făină
  • 2 ouă
  • 150g unt
  • 60ml lapte
  • 3 linguri zahăr brun
  • 2 linguriţe de drojdie uscată
  • un praf de sare
  • Vanilie
  • Un pahar de merişoare

Mod de preparare:

Se cerne făina, se pune într-un bol larg şi se formează un gol în mijloc.

Zahărul si praful de sare se freacă cu untul şi vanilia, iar apoi se adaugă laptele călduţ. Drojdia se topeşte într-o lingură de apă şi se adaugă şi ea. Se amestecă bine totul, iar apoi se frământă bine, bine. Se încorporează şi merişoarele.

Se lasă coca la dospit minim 30 minute, până îşi dublează volumul.

Se pune în formă de cozonac şi se dă la cuptor la foc mic minim o jumătate de oră, până când se rumeneşte.

Cozonac cu merişoare

Se serveşte cu un pahar de lapte cald sau lângă o cafea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *