Crap cu piure de fasole verde

Reteta recomandata dupa varsta de 6 luni
De ce sa mancam peste:
Datorita continutului sau nutritiv si calitatilor gustative deosebite, pestele este considerat unul dintre cele mai valoroase produse alimentare pe care omul le poate consuma. Cititi mai mult in Pestele: un aliment nelipsit intr-o alimentatie echilibrata
- O portie crap sau file de crap (in functie de varsta)
- O mana pastai de fasole verde
- 2-3 graunti de usturoi
- 2 masuri lapte formula sau 2 linguri lapte dulce
- 1 lingurita unt
Mod de preparare:
Pestele se fierbe la aburi pentru aproximativ 15-20 de minte. Fasolea verde poate fi fiarta in apa sau intr-un compartiment separat al aparatului de fiert la aburi, dar un timp mai indelungat, aprox 30 de minute pentru a se patrunde bine.
Crapul este un peste cu multe oase, prin urmare chiar daca utilizati un file, verificati-l bine sa nu aiba oase inainte de a-l oferi copilului.
Fasolea verde dupa ce a fost fiarta se pune in blender impreuna cu laptele, usturoiul si untul si se amesteca bine pana devine un piure consistent. Pentru copii aflati la inceputul diversificarii se poate adauga putina apa pentru a subtia consistenta piureului.