Cremă de brânză cu fructe

În ultima vreme am tot făcut dulciuri în casă, deși îmi propusesem să răresc această activitate. Nu de alta, dar mai mergem și noi în vacanță 🙂 și nu as vrea să arătăm precum prăjitura cartof 🙂

Dar ce te faci, când tati se trezește cu poftă de dulce și nu te mai înțelegi cu el! Iar pofta asta, mai vine și după ce a alergat 42 km, ca deh…se antrenează pentru ultramaraton. Așa că, am zis că e cazul să îi fac pe plac. Nu aveam cheful necesar pentru stat lângă cuptor, prin urmare am zis sa îi fac o cremă de brânză cu fructe. Ce a ieșit, vă las să descoperiți în continuare! Rețeta este inspirată de la Antonio, bucătarul de la Lidl!

Crema cu branza mascarponez si fructe

Ingrediente:

  • 250 gr. mascarpone
  • 1 fiola esență lămâie
  • 200 gr. fructe de pîdure congelate
  • 50 gr. zahăr pudră
  • 10 migdale
  • 5 biscuiți

Fructele congelate si jumatate din cantitatea de zahar se pun intr-o tigaita pe aragaz. Se amesteca continuu pana da in fiert. Dupa primul clocot se mai lasa pe foc mic vreo 2-3 minute. Branza Mascarpone se omogenizeaza bine cu cealalta jumatate de zahar pudra si esenta de lamaie.

Biscuitii se sfarâmă, iar migdalele se pisează ca ajutorul unui blender.

Se așează compoziția în două cupe, astfel: câte un strat egal de biscuiti, câte două linguri din fructele de pădure, încercand a folosi mai mult sirop decat fructe astfel incat biscuiti sa se inmoaie, apoi cate jumatate din crema mascarpone, migdalele măcinate si iarasi fructe de padure.

Se dă pentru aproximativ 1 oră la rece!

Este demențială la gust și ușor de făcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *