duminică,noiembrie 28, 2021

Cremă-de-migdale

Ingrediente:

Pentru cremă:

  • 100gr. migdale măcinate
  • 50gr. unt
  • 70gr. zahăr
  • 1 lingură lapte

Pentru şarlotă:

  • 75cl. lapte
  • 75gr. zahăr
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

1. Amestecaţi bine untul cu zahărul. Adăugaţi migdalele şi daţi la frigider. Dacă amestecul este prea tare, puteţi adăuga o lingură de lapte

2. Turnaţi amidonul în cratiţă şi adăugaţi treptat laptele. Amestecaţi continuu până când se îngroaşă. Spre final adăugaţi vanilia. Lăsaţi să se răcească bine după care amestecaţi cu unt.

3. Puteţi folosi această cremă de migdale ca umplutură pentru tarte, foi de patiserie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *